|
|
|
A lé a tét
- avagy pár szó a levesekről
Mi, magyarok, nehezen tudjuk elképzelni az ebédet leves nélkül, sőt a vasárnapi ,,kirántott húshoz" (vegyes körettel, uborkasalátával) egyenesen elengedhetetlen egy jóképű orjaleves, minek alapanyagát az a sertésgerinc képezi, melyről féltő gondoskodással lefejtettük a karaj húsát, természetesen bőven hagyva a csont... |
|
|
|
|
|
|
|
A lé a tét
- avagy pár szó a levesekről
Mi, magyarok, nehezen tudjuk elképzelni az ebédet leves nélkül, sőt a vasárnapi ,,kirántott húshoz" (vegyes körettel, uborkasalátával) egyenesen elengedhetetlen egy jóképű orjaleves, minek alapanyagát az a sertésgerinc képezi, melyről féltő gondoskodással lefejtettük a karaj húsát, természetesen bőven hagyva a csont... |
|
|
|
|
|
|
|
|
ÁLLOMÁSOK
1
- Ecco! Bútorszállító-compagnie... küldök tőle, emberek, holnap! - mondta gyorsan, hibás, idegenes kiejtésével a férfi. - Kérem mondani... ne törjenek össze!
- Igen! - felelt halkan Éva. A küszöbön állt, és bólintott.
- A gyerekek?
- Lefeküdtek,... |
|
|
|
|
|